Spoed buiten openingstijden (EDZ Amsterdam) 020 - 308 07 50
Dierenkliniek Haarlem-Oost 023 - 536 30 24

Tandheelkunde

Tandheelkunde

Tandheelkunde is bij onze dieren door de jaren heen, steeds belangrijker geworden. Wij willen voor onszelf, maar ook voor onze honden en katten, een optimale zorg voor het gebit.

Met name is een goede controle en onderhoud van het gebit belangrijk voor de totale gezondheid van zowel hond als kat:  bij een slechte conditie van de bek en de tanden en kiezen kunnen er infecties ontstaan, die elders in het lichaam voor grote problemen kunnen zorgen.

Wij raden eigenaren van pups en kittens dan ook aan, op reeds zeer jonge leeftijd te beginnen met   (speels) onderhoud van tanden en kiezen, zodat zij leren wennen aan het manipuleren in de bek en dat vaak erg makkelijk toelaten, eenmaal geleerd.

Natuurlijk is het ontstaan van tandplaque en tandsteen niet helemaal te voorkomen. Bij de jaarlijkse controle van de gezondheidstoestand van uw hond of kat wordt ruim aandacht besteed aan de conditie van het gebit. Zonodig zullen wij uw uitnodigen, het gebit nader (onder narcose) te controleren en reinigen.

In onze kliniek kunnen wij middels dentale röntgenfoto’s de tanden en kiezen allemaal goed in beeld brengen voor optimaal onderzoek. Alle, eventueel noodzakelijke behandelingen kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd.

Terug naar Onderzoek & behandelingen